fbpx

Veelgestelde
vragen

Veelgestelde vragen

Waarom stopt de ANWB met de Waterkampioen?

Vanaf begin vorige eeuw was de ANWB betrokken bij de ontwikkeling van de watersport in Nederland. Met onder andere waterkaarten, consuls, belangenbehartiging en – vanaf 1927 – ook met een tijdschrift: de Waterkampioen. Watersport is echter al langere tijd geen strategisch onderdeel meer van de ANWB, waardoor er ook niet meer in geïnvesteerd is. De afdelingen Expertisedienst Pleziervaartuigen en Watersportadvies is enkele jaren geleden opgeheven, het ICP (eigendomsbewijs) is verkocht aan het Watersportverbond en de ANWB zit ook niet langer in de CWO (Commissie Watersportopleidingen). Ook uit de belangenbehartiging op het gebied van waterrecreatie en watersport trekt de ANWB zich terug.

Behalve de vaarkaarten en Wateralmanak was de Waterkampioen nog het laatste uithangbord op het gebied van watersport. De oplage van de Waterkampioen is, zoals bij alle tijdschriften, de afgelopen jaren gedaald. Omdat de ANWB zich vooral wil richten op grote doelgroepen zoals wandelaars, fietsers en kampeerders neemt de bond nu afscheid van de kleinere, meer specialistische doelgroep van watersporters en bootbezitters.

Kunnen jullie niet door met de Waterkampioen buiten de ANWB?

Dat kan helaas niet vanwege het woord ‘kampioen’ in de titel. Het ledenblad heet de ‘Kampioen’; er is ook nog de ‘Kampeer- en Caravan Kampioen’ en voorheen de ‘Autokampioen’. Dit woord is zozeer met de ANWB verbonden, dat verkopen van de titel voor de bond geen optie was. En doordat de titel niet werd verkocht, kon ook het abonneebestand van de Waterkampioen niet worden overgenomen. Het AVG-beleid van de ANWB staat dat niet toe.

Als de oplage voor de ANWB te klein werd, waarom gaat het met Deining Magazine dan wel lukken?

Een fors deel van de Waterkampioen-omzet ging op aan overhead, zoals het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag en de vele stafdiensten. Als kleinere onderneming heeft Deining Magazine hier minder last van – onze kosten zijn lager.

Wat gebeurt er met de abonnementsprijs?

De ledenkorting die u had als ANWB-lid blijft bestaan. Wij houden dezelfde abonnementsprijs aan. Nieuw is dat Deining Magazine ook een halfjaarabonnement aanbiedt.

Hoeveel abonnees heeft Deining Magazine nodig om te starten?

De Waterkampioen was het grootste watersportblad van Nederland. Met de helft van die oplage kan Deining Magazine van start. Vanaf 7.000 abonnees – liefst meer natuurlijk! – kunnen wij het beste watersportblad maken met de kwaliteit en de uitstraling die de Waterkampioen-lezer gewend is. En kunnen wij ook investeren in de toekomst met bijvoorbeeld nieuwe klusfilmpjes en serieuze producttesten.

Deze startdrempel heeft ook voordelen. Inschrijvers maken een bewuste, enthousiaste keuze voor Deining Magazine. Dit geeft straks de garantie op een reëel draagvlak en een serieus en betrokken lezerspubliek. Bovendien is de startdrempel eerlijk en transparant. Veel bladen doen geheimzinnig over hun oplage, kloppen de cijfers op. Deining is hier open over. Adverteerders vinden dit ook prettig.

Krijg ik Deining ook digitaal, zoals nu de Waterkampioen?

Ja, bij je abonnement krijg je gratis ook de digitale versie van Deining Magazine via de app Magzine zoals je gewend bent.

Blijft de rubriek met tweedehands boten die nu achterin de Waterkampioen staan, behouden?

Ja, Deining Magazine werkt samen met YachtFocus, het grootste platform voor tweedehands boten in Nederland. Je boot adverteren in Deining wordt mogelijk en het volledige aanbod zul je op onze website vinden.

Wanneer weet ik of Deining Magazine doorgaat?

In mei, zo’n twee maanden na de start van de campagne, tellen wij de inschrijvingen. Als Deining de drempel haalt, gaan wij de deelnemers factureren en kunnen wij daadwerkelijk aan de slag. Deze zomer zal de eerste Deining dan op de mat en in de winkel liggen. Voor de halfjaar- en jaarabonnementen gelden de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de mogelijkheid tot opzegging op ieder moment met een maand opzegtermijn.

Wat als ik geen bevestigingsmail van mijn inschrijving ontvang?

Bij inschrijvers met een me.com of icloud.com e-mailadres krijgen wij de bevestigingsmail meestal onbestelbaar retour. Dit heeft ermee te maken dat onze mail vanaf de inschrijvingssite wordt verstuurd en daardoor bij die adressen wordt geblokkeerd. Wij proberen u op een andere manier te benaderen. Heeft u om welke andere reden dan ook geen bericht gekregen, terwijl u zich wel heeft ingeschreven? Stuur een mail naar info@deiningmagazine.nl en we maken het in orde.

WINACTIES

Deining-Actie: Leer van Gerd Jan Poortman

Zeilveteraan Gerd-Jan Poortman schreef ‘Het spel met de oceaan’, een oprecht en indringend boek over de Volvo Ocean Race en de Nederlanders daarin. Tegenwoordig coacht Gerd-Jan en smeedt hij individuele talenten om tot topzeilteams. Het motto van zijn bedrijfstrainingen én de titel van zijn tweede boek is ‘We By Me’.

Winactie: Onder de nieuwe en bestaande inschrijvers voor Deining Magazine verloten wij van beide boeken drie exemplaren.

Meedoen: Stuur voor 24 mei een mail naar info@deiningmagazine.nl o.v.v. ‘Gerd-Jan Poortman’ Winnaars krijgen automatisch bericht.

Deze actie staat open voor nieuwe inschrijvers, maar uiteraard ook voor degenen die zich allang voor Deining Magazine hebben aangemeld.

Deze Deining-actie wordt mogelijk gemaakt door uitgever Edicola.

Deining- Actie: Elektrisch varen?

Iedereen heeft het erover, terwijl de meesten van ons het nog nooit gedaan hebben: elektrisch varen. Wel groen, niet groen, het is een interessante discussie, maar voor De Stille Boot in Heeg is het alweer jarenlang de nieuwe realiteit. Hun doel: zoveel mogelijk elektrisch varende boten het water op! Een vaartocht op een elektrisch varende boot zou wel eens een ontdekking kunnen blijken te zijn. Zo kom je erachter hoe prettig stilvaren is.

Meedoen: stuur voor 15 mei aanstaande een mail met je naam en telefoonnummer naar info@deiningmagazine.nl o.v.v. ‘Stil varen’. Onder de inschrijvers op Deining Magazine verloten we een dagdeel elektrisch varen op de demoboot van De Stille Boot. Deze actie staat open voor nieuwe inschrijvers, maar uiteraard ook voor degenen die zich allang voor Deining hebben aangemeld. De winnaar krijgt na 15 mei bericht, de details over waar en wanneer spreken we daarna met je af.

Deze Deining-actie wordt mogelijk gemaakt door de De Stille Boot.

Deining magazine,
U maakt het mogelijk!

Contact

Het zijn drukke weken, maar wilt u ons persoonlijk spreken, dan kan dat ’s ochtends op werkdagen via
06 – 30 08 08 71. Mailen kan uiteraard 24/7 via info@deiningmagazine.nl